Санитарлық дәрігерлер Құрбан айтта мал союға қойылатын талаптарды айтты

cover Фото: Pixabay

Қарағанды ​​облысы бойынша санитарлық-эпидемиологиялық бақылау департаменті азық-түлік пен ішек инфекцияларының алдын алуға мүмкіндік беретін Құрбан айтқа қойылатын талаптарды атап өтті. Олар негізінен мал союға қатысты, деп хабарлады Ekaraganda.kz.

Облыс тұрғындарының санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығын қамтамасыз ету және Құрбан айт мерекесін тойлау кезінде Қарағанды ​​облысының тұрғындары арасында тамақтан улану, жіті ішек инфекцияларының алдын алу мақсатында, 9 шілдеден 11 шілдеге дейін Қарағанды ​​облысының бас мемлекеттік санитарлық дәрігерінің жаңа қаулысы шықты. Оған сәйкес жауапты мемлекеттік органдар мыналарды қамтамасыз етсін:

  • ветеринарлық қызметтің ресми ветеринарлық-санитариялық қорытындысын алған сою пункттерінде және учаскелерде (ветеринарлық қызмет бекіткен тізбе бойынша аудандардағы сою пункттерінде, учаскелерінде) малды союды және өткізуді ұйымдастыру;
  • облыс бойынша мал сою пункттерінде мемлекеттік ветеринариялық-санитариялық бақылау мен қадағалауды күшейту;
  • мұқтаж адамдарға тез бұзылатын өнімдерді (құрбандық малдың етін) тасымалдау мен сақтаудың санитарлық-эпидемиологиялық қағидаларының талаптарын сақтау;
  • тамақ өнімдерінің сапасын, қауіпсіздігін және қадағалануын растайтын құжаттардың міндетті болуы;
  • қызметкерлердің, қызмет көрсетуші персоналдың және тамақ өнімдерімен байланыста болған басқа адамдардың медициналық тексеруден өткен және жұмысқа рұқсаты бар жеке медициналық кітапшаларының болуы.

Осындай талаптар Шығыс Қазақстан облысы мен Абай ауданында Құрбан айт мерекесін өткізу кезінде халықтың санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығын қамтамасыз ету туралы қаулыда да көрсетілген.

Жаңалықтар

барлық жаңалықтар